inimini plat

Timmermannsweg 74  -  5813 AP Ysselsteyn  -  06-81737650  -  info@gastouderbureauinimini.nl

Ik zoek opvang

Bent u op zoek naar opvang

U werkt of studeert misschien wel op onregelmatige tijden. Het valt niet mee om een fijne en betrouwbare profesionele gastouder voor uw kind(eren) te vinden. Gastouderbureau Inimini kan U hierbij van dienst zijn. Er wordt voor U op zoek gegaan naar een geschikt persoon die uw kind(eren) op een verantwoorde en liefdevolle wijze opvang biedt. Verder regelt Inimini de zakelijke afspraken betreffende de opvang. Het gastouderbureau zorgt voor overeenkomsten met duidelijke afspraken. Ook verzorgt het gastouderbureau het betalingsverkeer tussen  ouder en gastouder (kassiersfunctie) en begeleid de opvang.

Kwalitatief goede opvang

ouderOmdat het gastouderbureau officieel geregistreerd staat, bent U verzekerd van kwalitatief goede opvang. Zo hanteren wij bijvoorbeeld de "Risico-inventarisatie en Evaluatie Veiligheid en Hygiëne", die garant staat voor een veilige, kindvriendelijke en goede opvangomgeving. Alle gastouders zijn in bezit van minimaal een mbo2 en bezitten allemaal een geldig ehbo certificaat. Daarnaast werken de gastouders volgens de richtlijnen van het pedagogische beleid van gastouderbureau Inimini en is er regelmatig contact met de gastouders. Op die manier blijft het gastouderbureau betrokken bij de opvang.

Betrokken bij de opvang

Tijdens de gehele periode dat uw kind via de bemiddeling van Gastouderbureau Inimini opgevangen wordt blijft Gastouderbureau Inimini bij de opvang betrokken. Alle gastouders werken volgens het pedagogisch beleid van het gastouderbureau. Gastouders geven binnen de kaders hier hun eigen invulling aan. Verder zijn er veel contact momenten met de gastouders waaronder scholing gemiddeld 3 x per jaar inclusief herhaling ehbo en minimaal 2 evaluatie gesprekken tijdens de opvang van de kinderen waarvan ook regelmatig onaangekondigd. Ouders zijn altijd van harte welkom om aanwezig te zijn bij de huisbezoeken. Natuurlijk kunnen ouders en gastouders altijd een beroep doen op het gastouderbureau om alles wat samenhangt met de gastouderopvang te bespreken. 
Hierbij geldt; laat een probleem geen klacht worden en trek tijdig aan de bel. 
En mocht u onverhoopt wel een klacht hebben kunt u terecht bij de geschillencommissie www.geschillencommissie.nl waar het gastouderbureau bij aangesloten is.

Ziekte

Wanneer er sprake is van (mogelijk) langdurige ziekte van de gastouder, zal het gastouderbureau op zoek gaan naar een tijdelijke gastouder.

De Kosten

De kosten worden opgesplitst in twee delen:

Het eerste deel is het uurtarief dat u betaald aan de gastouder. Dit bedrag wordt met de gastouder onderling afgesproken en ligt vaak tussen de €5,50 en €7,00 euro per uur per kind wanneer uw kind in het huis van de gastouder wordt opgevangen. Hier kunnen nog onkosten vergoedingen bijkomen voor eten, drinken en luiers.

Het tweede deel dat u betaald als ouder is aan het gastouderbureau

 • Dagopvang 0-4 jaar

  1 kind €30,- per maand

  2 kinderen €55,- per maand

  3 of meer kinderen €60,- per maand

  BSO 4-12 jaar

  1 kind €25,- per maand

  2 kinderen €50,- per maand

  3 of meer kinderen €60,- per maand

  Combinatie dagopvang bso binnen het gezin wordt naar rato berekent.

 • Geen inschrijfkosten of bemiddelingskosten

Gastouders worden betaald via het gastouderbureau

Alle gastouderbureaus hebben vanaf 2010 de kassiersfunctie. Dit betekent dat alle gastouders  via het gastouderbureau worden betaald. Ouders betalen niet rechtstreeks aan gastouders. Het gastouderbureau houdt een administratie bij van het betalingsverkeer. Hierin staat per ouder en gastouder voor welke kinderen, hoeveel uur en tegen welk tarief een vergoeding is betaald. De Belastingdienst wil hier inzicht in en kan deze administratie controleren.
Met de ouders wordt inprincipe een automatische incasso afgesproken. De gastouder ontvangt binnen 5 werkdagen het bedrag op haar rekening.

Ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag als hun gastouder ingeschreven staat in het landelijk register. 
Kosten van kinderopvang worden gedeeltelijk vergoed door de overheid. Dit kan oplopen tot 2/3 van het bedrag. Om te kijken hoeveel uw toeslag is kunt zelf een berekening maken op www.toeslagen.nl Natuurlijk kunt u altijd geheel vrijblijvend een afspraak maken om een persoonlijk berekening te laten maken.
Om in aanmerking te komen voor de kinderopvangtoeslag moet u echter wel rekening houden met bepaalde voorwaarden.

De aftrek geldt alleen:

 • Voor een erkende kinderopvangorganisatie.
 • Voor kinderen die op het basisonderwijs zitten.
 • Wanneer u werk verricht buiten het huishouden.
 • Als u de uitgaven voor kinderopvang aan kunt tonen. U moet dus uw rekeningen bewaren.

De hoogte van de aftrek wordt bepaald door:

 • De hoogte van de uitgaven kinderopvang.
 • De hoogte van het inkomen.
 • Het aantal dagen per week dat u van kinderopvang gebruik maakt.
 • Het feit of u een heel jaar van kinderopvang gebruik maakt of een gedeelte ervan.

Interesse?

Heeft u na het lezen van deze informatie interesse gekregen dan kunt u het aanmeldformulier invullen hier op onze site.  Er wordt dan contact met u opgenomen.
Heeft u nog vragen bel dan gerust. 06-81737650 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vind Je Gastouder is een initiatief van Gastouderbureau Inimini ouder

Gastouders stellen zichzelf hier voor. Neem gerust een kijkje op https://www.vindjegastouder.nl/ en Vind Je Gastouder

Onze site maakt gebruik van cookies ten behoeve van bezoekersstatistieken en ons gastouder administratie systeem